Com saber si la ceràmica de La Bisbal és segura per poder posar els nostres aliments?

Ceramica de la bisbal plom2

Els sopars i dinars familiars que es serveixen en la cuina artesanal, en agraden a tots.

Els nostres àpats es veuen com una experiència diferent amb aquest toc especial que volem gaudir de família i amics; Les vaixelles que hem heretat de les nostres famílies i que passen de generació en generació,  normalment són la forma de fer que aquest tipus de reunions siguin especials.

Aquells plats que tenen motius molt delicats que les nostres mares varen heretar de les nostres àvies i que ara es mostren amb orgull a les nostres taules en les trobades familiars podrien, sense saber-ho, perjudicar la nostra salut.

La ceràmica és feta d’argila i materials naturals diversos;  provablement alguns acabats brillants tan atractius poden estar fets amb pintures i esmalts a més de plom.
Avui en dia, això ja no és possible, ja que les pintures i vidres estan força regulats pel contingut de plom o cadmi, i molt especialment els que poden entrar en contacte amb els aliments que menjarem.

De totes maneres, sempre és millor prevenir, tal com diu la dita, i mai no voldríem posar-nos en perill ni a nosaltres ni a cap membre de la nostra família. Cal assegurar-se que tots els components de ceràmica que utilitzem amb els aliments són estris segurs.

Com podem saber si la nostra vaixella és segura?

L’AESAN (Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición) controla estretament les traces de plom i cadmi en la vaixella. Els fabricants de vaixelles han de garantir que mai es superin uns standard establerts de seguretat per poder vendre els  seus productes a tot el territori nacional. Les peces que es fabriquen han de ser sense cadmi i sense plom.

Provablement no és que sigui lliure de plom, sinó que es troba en els nivells de plom segurs per als estris d’alimentació. Encara que els materials que normalment s’utilitzen per fer ceràmica no estiguin lliures de plom i cadmi sempre pot existir una petita possibilitat de que tinguin rastres de metalls pesats.

De manera que, com podeu veure, no hi ha cap terrassa de 100% sense plom.

Dit això, sens dubte podeu trobar ceràmica no tòxica i perfectament segura per utilitzar.

A Ceràmiques Artesanals LB seguim els controls més exhaustius per garantir que els nostres productes poden ser utilitzats sense cap perill, per fer-los servir a diari amb tota la seguretat

 

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris

Deixa els teus comentaris